Дейвид Камерън: Сирийската криза може да се реши само с политически методи

Дейвид Камерън: Сирийската криза може да се реши само с политически методи
Единственият начин да се сложи край на конфликта в Сирия – да се изработи мирно политическо решение, коментира Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската криза може да бъде разрешена само с политически методи, заяви британският премиер Дейвид Камерън, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Единственият начин да се сложи край на конфликта в Сирия – да се изработи мирно политическо решение. Само така страната може да достигне до стабилност и демокрация", заяви Камерън, подчертавайки, че "няма да търси повторно гласуване в британския парламент" по повод участието на Лондон във военната операция срещу Сирия.

Сирия е арена на кръвопролитна гражданска война от средата на март 2011. Тя е отнела вече живота на най-малко 110 000 души, а други над 2 милиона са се превърнали в бежанци.

На 21 август беше извършена химическа атака срещу цивилното население в предградие на Дамаск.

САЩ, Франция и техните западни съюзници обвиняват режима на Башар Асад за нападението. ООН изпрати екип от международни експерти, които на място да се запознаят със случилото се и да вземат съответните проби, които в момента се анализират.

Техните изводи ще бъдат от изключително важно значение за вероятните въздушни удари срещу силите на Асад, с които Вашингтон заплаши да накаже режима.

Междувременно сирийският президент Башар Асад предупреди САЩ за последствията от удар срещу сирийския режим.

„Трябва да сте готови за всичко“, заяви Асад в интервю за американската телевизия Си Би Ес.

„Сирийското правителство не е единствената сила в региона. Има и други участници, групи и идеологии“, подчерта Асад, като не изключи възможността за употреба на химически оръжия, „ако бунтовниците или терористи от региона притежават такива“.

#Сирия #Дейвид Камерън #химически оръжия #Камерън #Дамаск #Башар Асад #САЩ #Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници