Android продължава да губи позиции в САЩ, но още държи първото място

Android продължава да губи позиции в САЩ, но още държи първото място
A A+ A++ A

Според последните данни на агенциите за проучване на пазара, през трите месеца от май до юли включително пазарният дял на iOS в Щатите се е увеличил, докато броят на устройствата с Android е спаднал. Агенциите, чиито данни безусловно сочат едно и също, са ComScore MobiLens, Mobile Matrix, Quantcast и Millenial Media. Според ComScore в края на юли Apple вече заемат 40,4% от пазара на мобилни платформи, като за първи път прекрачват границата от 40% и отчитат увеличение с 1,2% спрямо данните от пролетта.

Според Kantar пък делът на iOS е 43,4%, но данните на агенцията включват и продажбите за август, така че по всяка вероятност голямата разлика идва от това. Samsung отчитат 2,1% увеличение на пазарния дял за посочения период, но пък Android губи позиции заради загубите от 1,4% пазарен дял на Motorola и 0,9% на HTC. Apple, Samsung и LG са единствените компании, които отчитат ръст на пазарния си дял за трите месеца от май до юли.

От всички американски потребители на смартфони 40,4% използват iPhone, което нарежда Apple отново на първо място на пазара. Втори са Samsung с 24% пазарен дял. При разпределението на пазара между платформите Android заема първото място с 51,8%. Тази позиция обаче е с 0,2% по-малко от предишните измервания на пазара, а от ComScore поне за трети път отчитат спад в пазарния дял на Android.

Едва ли някой може да се изненада, че пазарният дял на BlackBerry продължава да върви надолу, този път с 0,8% до 4,3%. Все пак Windows Phone все още не успява да постигне дори пазарния дял на BlackBerry в Щатите и остава на предпоследно място с 3%. На последно място е Symbian с 0,3%, за която платформа сигурно вече много хора са забравили.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите