Давутоглу: Турция не поддържа връзки с радикални групировки в Сирия

Давутоглу: Турция не поддържа връзки с радикални групировки в Сирия
Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че Турция не поддържа никакви връзки с радикалните групировки в Сирия. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че Турция не поддържа никакви връзки с радикалните групировки в Сирия, и по-специално с джихадистите от „Фронт ал Нусра“, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, предаде агенция „Фокус“.

„Многократно подчертахме това, както аз, така и премиерът Ердоган и компетентните наши институции. Визирам която и да е радикална групировка в Сирия и особено „Фронт ал Нусра“. Не може да става въпрос за никакви наши връзки с тях. Подобни твърдения са една черна пропаганда, целяща да постави сянка върху хуманитарната политика, която Турция последователно води в Сирия.

Още повече че за разлика от внушаваните представи, така наречената групировка „Фронт ал Нусра“ не е сред опозиционните фракции, развиващите дейност от самото начало на сирийската революция“, каза още министърът на външните работи на Турция.

#Сирия #Турция #Фронт ал Нусра #Давутоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите