Орешарски: Адвокатите по делото за АЕЦ "Белене" ще минимизират щетите

Орешарски: Адвокатите по делото за АЕЦ "Белене" ще минимизират щетите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Убеден съм, че адвокатите по арбитражното дело за АЕЦ „Белене” ще направят всичко възможно да минимизират щетите.

Това каза премиерът Пламен Орешарски в рамките на парламентарния контрол в петък в отговор на въпрос от Делян Добрев от ГЕРБ относно изказване на министър-председателя за проекта АЕЦ „Белене”. Това съобщи агенция "Фокус".

Делян Добрев попита как е формирана оценката на България за проекта АЕЦ „Белене”. „Сумите, които съм споменал имат ориентировъчен характер. Дебатът по националната медия беше по наследените ангажименти към този момент”, каза премиерът.

„Размерът и изходът от това дело не е обект на коментар където и да било. Работейки с адвокатите съм убеден, че те ще направят всичко възможно да минимизират щетите. Има отрит висящ въпрос. Ще продължа да се притеснявам докато не видя крайния, силно се надявам, благоприятен резултат за моята страна”, каза премиерът.

Икономическият министър обясни, че прави актуализация на разчетите и от него знам, че е обещал да ви информира за резултатите. На този етап това мога да ви кажа”. На въпрос дали от ДПС са променили позицията си за проекта Орешарски каза: „Не ми е известно в последната седмица да са сменили мнението си”. На въпрос - кой е предложил Делян Пеевски за председател на ДАНС, Орешарски отговори: „Разбирам, че са свършили въпросите”.

При повторно задаване на въпроса, премиерът каза: „Струва ми се, че свършихте с рационалните въпроси”. Относно втори ски лифт в Банско, премиерът заяви, че въпросът не е гледан от Министерски съвет. „Когато бъде представен, ще се запозная с обстоятелствата около изграждането. В момента не мога да отговоря”, уточни той.

„Мисията ми като премиер е отразена в програмните документи, които бяха обсъдени в парламента – възстановяване на демократичните принципи на управление на държавата и излизане от рецесията, в която се намираме в последните 5 години. Средствата, на които може да се разчита, са както бюджетни, така и създаване на предпоставки за допълнителна инвестиционна активност на бизнеса – местния и чуждия”, каза още министър-председателят.

#Пламен Орешарски #Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници