Министерството на инвестиционното проектиране стартира до месеци

Министерството на инвестиционното проектиране стартира до месеци
Орешарски заяви, че новото министерство ще тръгне до месеци. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Министерството на инвестиционното проектиране ще стартира своята дейност в следващите няколко месеца”, съобщи премиерът Пламен Орешарски на въпрос на депутата от ГЕРБ Лиляна Павлова в парламента в петък.

Основните функции на министерството ще бъдат единна държавна политика в областта на устройственото планиране, държавната политика в строителния контрол, упражняване на контрол по дейността във връзка с кадастъра, гарантиране на контрол и спазване на процеса от предпроектното проучване до реализацията на инвестиционния проект, засилване на координацията на органите на централната и местната власт, изброи премиерът.

„Не съм съгласен и не мисля, че ще има допълнителни тежести върху бизнеса от това министерство. Само в първите няколко месеца взехме решения за обмяна на над 20 лицензионни разрешителни режима”, каза още Орешарски. Той коментира, че не знае за това, че една година щяла да бъде необходима да стартира това министерство.

"Аз споменах вече, че става дума за няколко месеца, не за една година. Всяко ново ведомство крие риска да не заработи добре. Аз не отхвърлям този риск, но правим всичко възможно, така че поставените цели да се изпълнят максимално добре. Не мисля, че страховете ви са напълно реални”, обърна се Орешарски към Павлова, цитиран от Нова телевизия.

#Пламен Орешарски #Лиляна Павлова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници