Nokia все още продава най-много мобилни телефони

Nokia все още продава най-много мобилни телефони
A A+ A++ A

Доставките на мобилни телефони през миналата година са се увеличили с 14% и са достигнали 1,6 милиарда, показват данни на агенцията за пазарни анализи Strategy Analytics. През последното тримесечие на 2011 г. се отчита годишен ръст от 11% до 445 милиона броя, 155 милиона от които са били смартфони. На първо място по доставки през тримесечието все още е Nokia със 113,5 милиона броя (пазарен дял 25,5%), следвана от Samsung с 95 милиона (пазарен дял 21,3%). Само с една серия устройства, съдържаща три модела, Apple успя да се изкачи на трето място с 37 милиона доставени телефона и да спечели 8,3% от пазара за тримесечието.

От Strategy Analytics коментират, че резултатите на Nokia са били подпомогнати от добрите продажби в развиващите се страни на моделите с 2 SIM карти, а началните доставки на устройства с Windows Phone не са успели да компенсират спада в търсенето на смартфони със Symbian. На свой ред Samsung дължи успеха си на големите доставки на смартфоните от серията Galaxy и особено на Galaxy S II.

За цялата изминала година Nokia е продала най-много телефони - марката на компанията носят 417,1 милиона устройства, което отрежда на финландците годишен пазарен дял от 26,9% (33,3% през 2010 г). Samsung е втора с 20,2% и 327 милиона устройства, a на свой ред през 2011 г. Apple са доставили 93 милиона. Очакванията са създателите на iPhone да доставят над 100 милиона телефона тази година, като от ключово значение ще е Китай.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници