Йовчев: Наказваме служителя, поискал списъци с членове на ГЕРБ-Варна

Йовчев: Наказваме служителя, поискал списъци с членове на ГЕРБ-Варна
A A+ A++ A

Взети са дисциплинарни мерки по повод случая с искане на ОД на МВР – Варна, за информация за новопостъпили членове на партия ГЕРБ. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ, предаде агенция „Фокус“.

Въпросът е свързан с писмо изх. № 34460 от 15 август 2013 г. на ОД на МВР - Варна, до областния координатор на ПП ГЕРБ - Варна, с искане на МВР да бъде предоставен списък „на всички новопостъпили членове на ПП ГЕРБ от област Варна от началото на годината до 30 юни 2013 г. и данни в кои общински структури са подали заявленията си за членство всички новоприети членове на партията от област Варна от началото на годината“.

„Ръководството на МВР се запозна с публикувана информация по случая. Дирекция Инспекторат е приключила проверката по случая и са взети дисциплинарни мерки“, заяви министърът.
„Становището на комисията е, че са налице данни за извършване на тежко дисциплинарно нарушение от главен инспектор Александър Сидеров, за което се предвижда налагане на дисциплинарно наказание уволнение. Още повече че той е извършил това деяние въпреки категоричното становище на директора на областната дирекция. Разпоредил съм образуване на дисциплинарно производство за нарушение на правилника за прилагане на Закона за МВР“, каза министърът.

Ръководството на МВР няма отношение по случая и никога не бихме подкрепили такива действия, подчерта Йовчев. 

„Въпросният служител е бил награждаван четири пъти. Нямам нормално обяснение защо той би пренебрегнал разпорежданията на началника си, пренебрегване на етичния кодекс. Искрено се надявам тук да не търсим други мотиви. Възможна е провокация, надявам се да не е така, но всичко води натам“, заяви министърът.

#Цветлин Йовчев #МВР #ГЕРБ #членове #списъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници