Тодорова още обмисля дали да съди Цветанов

Тодорова още обмисля дали да съди Цветанов
Тодорова подчерта, че другата седмица ще обяви дали ще подаде частна жалба срещу министъра за неверните и позорни, по думите й, твърдения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Съюза на Съдиите в България Мирослава Тодорова заяви, че все още обмисля дали да заведе дело за клевета срещу вътрешния министър Цветан Цветанов по повод отправените от него публични обвинения.

Според Цветанов, тя е действала в услуга на организираната престъпност, защото е забавила с две години и половина мотивите си по присъдата на наркотрафиканта Васил Маникатов.

Мирослава Тодорова каза, че нападките на Цветанов са част от трудната ситуация, в която в момента съдиите работят.

Тя подчерта, че другата седмица ще обяви дали ще подаде частна жалба срещу министъра за неверните и позорни, по думите й, твърдения, съобщи БНР.

„Все пак е въпрос на упражняване на лично право. Преценявам дали министър Цветанов ще има осигурен справедлив процес", каза още тя.

Съдия Тодорова коментира и получената подкрепа от страна на неправителствени организации, занимаващи се с правосъдна дейност.

„Може да бъде преценявано само като една добра новина, защото това е един коректив и за спазването на правата на човека и затова държавата да не се компрометира. Упражняването на власт да не бъде компрометирано", посочи съдията.

#България #Съюза на Съдиите #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Васил Маникатов #наркотрафикант #съдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници