Хартмут Еслингер: Apple вече не е иновативна компания

Хартмут Еслингер: Apple вече не е иновативна компания
A A+ A++ A

Що се отнася до промишления дизайн, името на Хартмут Еслингер поражда респект. Той и неговата компания frog design създават знаковия дизайнерски език, който Apple използва повече от десетилетие в компютрите Macintosh . Преди да сключи ексклузивен договор с Apple през 1982 година, който му носи по милион долара годишно, Хартмут Еслингер и компанията му вече са проектирали над 100 продукта за Sony.

В интервю за Quartz Еслингер заявява, че златните години на Apple до голяма степен са преминали и в момента компанията прилича на Sony през 80-те години на миналия век, когато основателя с визия е заменен от мениджъри, които не мислят отвъд увеличаването на печалбата. Според него иновацията в Apple е умряла със Стив Джобс.

"Джобс беше човек, който не се интересуваше от каквито и да било рационални аргументи защо нещо не трябва да бъде изпробвано" си спомня Еслингер. В началото на съвместната им работа през 1982 г Джобс е бил наясно, че дизайна може да дефинира бранда на Apple така, както това не може да направи никакъв маркетинг. Така с представянето на Macintosh SE дизайнерският език Snow White на Еслингер дефинира серията Macintosh като интегрира визуално външната пластмасова обвивка със софтуера.

"В момента, в който може да копираш нещо (като iPhone) то вече не е достатъчно умно" казва Еслингер. "Мисля, че в известна степен Apple е достигнала зона на насищане - преди 7-9 години кривата на иновации беше много стръмна, но сега моят iPhone е толкова пълен, че изтривам приложения, за да го запазя лесен за употреба".

http://qz.com/123388/hartmut-esslinger-says-apple-no-longer-innovative-helped-steve-jobs-design-the-mac/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници