LG се връща към таблетите с G Pad 8.3

LG се връща към таблетите с G Pad 8.3
A A+ A++ A

Преди началото на изложението IFA LG представи таблета G Pad 8.3, който се оказа първото подобно устройство на компанията от много време насам. В Берлин успяхме да се срещнем с таблета и вече можем да споделим впечатления за него. Компанията определя G Pad 8.3 като първият 8" таблет с full HD резолюция на екрана и акцентира върху възможността за ползване с една ръка. Последното е вярно до определена степен - с една тъка може да обхванете корпуса на таблета, но другата ще ви трябва, за да го управлявате.

Устройството е част от флагманската серия G, която отскоро остави в миналото думата Optimus. На пръв поглед прилича на голям смартфон с малки странични рамки на екрана и приятен на допир с алуминиев заден панел. Върху предната страна липсват капацитивни бутони за управление, тъй като функцията им е поета от виртуални, изобразявани върху 8,3-инчовия IPS екран с резолюция 1920 x 1200 пиксела. Той е с впечатляващи характеристики и има много добри цветопредаване и ъгли на видимост.

В ръката G Pad 8.3 се усеща много добре заради теглото му от едва 338 грама, а заради широчината от 126,5 мм може лесно да бъде обхванато с една ръка. Върху дясната страна са поставени бутоните за включване из а контрол на звука, а върху горната са поместени инфрачервен порт и microSD слот. Върху задната са поставени стерео говорители. В хардуерно отношение посреща четириядрен процесор Snapdragon 600 с честота 1.7GHz, който е комбиниран с Android 4.2.2.

По отношение на софтуера са включени приложения като KnockOn за отключване на екрана чрез почукване върху него и QSlide за по-лесна работа с повече приложения (демонстрация има в прикаченото видео). С последното можете с жест да превключвате между три приложения - плъзване с три пръста показва на екрана прозорците на последно използваните три приложения. Другото допълнение се нарича QPair и служи за сдвояване на таблета със смартфон с Android чрез допълнително приложение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници