Sony Xperia Z1 иска да промени снимането с Android

Sony Xperia Z1 иска да промени снимането с Android
A A+ A++ A

Android е доминиращата мобилна платформа, но досега интересните иновации във фотографско отношение се случваха в другите системи. Nokia успя да задмине всички с разработката на технологията PureView, която първо добави към телефон със Symbian, а по-късно включи и към Windows Phone. Първата платформа вече не съществува, а втората има пренебрежимо малък пазарен дял на фона на Android и iOS. Въпреки това телефоните с Android все още не могат да се похвалят с особено качествени камери, въпреки досегашните усилия на HTC, Sony, Samsung и LG.

Sony прави нов опит да заеме първото място при камерафоните с Android като залага на опита си в производството на фотоапарати. На IFA своята премиера получи Xperia Z1, който осигурява камерата с най-добрите параметри досега в екосистемата на Google. Тя залага на 1/2.3-инчов Exmor RS сензор, какъвто компанията ползва и в компактните си фотоапарати, който е с резолюция 20.7МР.

Тя е комбинирана с G оптика, процесор Bionz for mobile, технологията clear zoom и подобрени възможности за снимане при ограничена светлина. Компанията дори твърди, че според предпочитанията на потребителите камерата се представя по-добре от тази на Lumia 1020, но дали това наистина е така тепърва предстои да разберем. Камерата е снабдена и с допълнителен софтуер като приложението Info-Eye, AR ефекти, функцията Social Live за стрийминг към Facebook и time-shift функция за бързо запечатване на серия от снимки.

В хардуерно отношение положението е впечатляващо. Xperia Z1 е снабден с 5"дисплей с full HD (1080p) резолюция и има водоустойчив корпус (сертифициран по стандарта IP58), обвит в алуминиева рамка. В него са поместени четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота 2.2GHz, 2GB RAM и 16GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD карта. Батерията е с капацитет 3000 mAh.

В ръката устройството се усеща много добре и определено има разлика в сравнение с Xperia Z, чиято рамка на корпуса е пластмасова и с по-остри ъгли от тази на Xperia Z1. На пръв поглед и двата телефона споделят общи дизайнерски мотиви, но Xperia Z1 е с по-заоблени ъгли. Промяна има в екрана, който също използва OptiContrast панел, но вече включва технологиите Triluminos и X-reality. Разполага с подобрени ъгли на видимост спрямо Xperia Z, но все пак не достига качеството на панела в Xperia Z Ultra.

Работата на интерфейса е бърза, но това се подразбира при такъв производителен процесор и като цяло впечатленията, които остави в нас Xperia Z1 са силно положителни и вече очакваме с нетърпение да прекараме повече време в компанията на смартфона и изпробваме пълните възможности на камерата му.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници