Орешарски поставя „много добър“ на правителството за стоте дни

Орешарски поставя „много добър“ на правителството за стоте дни
„Не успяхме да свършим много неща. Има доста неща в програмните приоритети, с които беше избран този кабинет, които не сме свършили, но и не сме обещали да свършим за първите сто дни“, каза премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аз бих поставил „много добър“, отговори премиерът Пламен Орешарски на въпрос за оценката на правителството за първите сто дни от управлението му, предава „Фокус“.

Всяка оценка е субективна оценка на обективни факти“, добави той.

Не успяхме да свършим много неща. Има доста неща в програмните приоритети, с които беше избран този кабинет, които не сме свършили, но и не сме обещали да свършим за първите сто дни“, каза премиерът.

С макрорамката съм запознат. Тепърва предстои да се форматират политиките в отделни сектори. Разбира се, че този бюджет ще бъде по-различен. Ще има акцент върху нови политики, но не абсолютизирайте върху прекалено големите различия. Сигурно 60 до 80 на сто от бюджетите са константни като ангажименти, които преминават от година в година“, обясни Орешарски.

На въпрос дали Делян Пеевски е част от кръга КТБ, премиерът Орешарски каза: „Някога да сте ме хванали да коментирам олигархични кръгове? Защо да го правя и сега? Биенето срещу олигархията не означава приказки“.

Попитан: „Кой предложи Пеевски?“, Орешарски отговори: „Очаквах този въпрос, което значи, че пресконференцията е към края си“.

#Пламен Орешарски #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници