Смениха шефа на „Ръководство въздушно движение“

Смениха шефа на „Ръководство въздушно движение“
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов назначи за генерален директор на ДП „Ръководство въздушно движение“ Цветан Дилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият генерален директор на „Ръководство въздушно движение“ от петък е представителят на България в „Евроконтрол“ Цветан Дилов. Той ще замести Диян Динев, който ръководеше службата от 2010 г. досега, съобщиха от Министерството на транспорта. 

В управителния съвет влиза и зам.-министърът на транспорта по време на Тройната коалиция Юджел Атилла. 

Цветан Дилов има над 30-годишен стаж в „Ръководство въздушно движение“. Той е започнал работа там през 1981 г. като ръководител полети в Центъра за управление на полетите – София. Заемал е длъжностите началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление „Управление на въздушното движение“ в Централно управление на ДП РВД. Между 1996 и 2001 г. е зам. генерален директор по оперативната дейност в РВД, а през следващите пет години - и генерален директор. След това е ръководил последователно дирекцията „Безопасност“ и софийския център за обслужване на въздушното движение.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници