Роялът „Блютнер“, насечен на подпалки, бил опасен за децата, твърди директорката на Младежкия център

Роялът „Блютнер“, насечен на подпалки, бил опасен за децата, твърди директорката на Младежкия център
A A+ A++ A

Директорът на Детския младежки център в Димитровград Христина Ташева обясни, че роялът от реномираната световноизвестна марка „Блютнер“, който бе разбит на парчета и натоварен за подпалки, е трябвало да бъде насечен, защото не е имало друг начин да бъде изнесен от сградата. Освен това бил опасен за децата.

„Аз работя от 13 години в този център и той по никакъв начин не е работел, не е можело и да бъде възстановен като работещ роял, затова и през годините идеята е била да бъде отстранен от центъра. Направихме опити да бъде изкаран цял, като се свързахме с фирма, но се оказа, че не може да бъде изкаран цял, защото през годините са направени преструктурирания и на всички етажи има прегради“, коментира Христина Ташева пред БНТ.

Разбиването на рояла бе извършено по нареждане на директора на Центъра Христина Ташева. Това предизвика недоволството на обществеността в града и вълна от протести във „Фейсбук“. Най-честото определение за деянието бе „вандализъм“.

Концертният роял е купен в средата на миналия век и се е съхранявал в една от залите на Детския младежки център в Димитровград. След нейния ремонт бил изнесен в коридора и според директора на центъра създавал опасност за децата, защото бил нестабилен.

#Христина Ташева #Ташева #Димитровград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници