Борисов нападна Станишев за "Южен поток"

Борисов нападна Станишев за "Южен поток"
Борисов обвини водачът на БСП, Сергей Станишев, че е говорил абсолютни лъжи на срещата с кметовете, твърдейки, че при управлението на ГЕРБ общините са били изолирани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Сергей Станишев да спре да говори лъжи и да каже защо вчера не бе направена първа копка на Южен поток. Защо нямаше първа копка в Лом както бяха обявили, защо и този проект върви към провал“, заяви лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, предава „Стандарт“.

„Аз знам защо, защото не направиха и „Тракия“, защото не можаха да се разберат коя фирма от БСП или ДПС да открадне парите и затова блокират проекта“, каза още Борисов.

Бившият министър-председател направи коментарите във Велико Търнов, където разгледа новото отделение в областната болница.

Борисов обвини водачът на БСП, Сергей Станишев, че е говорил абсолютни лъжи на срещата с кметовете, твърдейки, че при управлението на ГЕРБ общините са били изолирани.

“Аз искам да помоля този диктатор Станишев, който не говори нищо друго освен лъжи и вчера наглостта му премина границите като събра една шепа кметове и започна да им обяснява че 4 години общините били поставени под изолация. Извадете си вие снимките и кадрите, да видите колко обекта с кметицата на Перник съм открил там – канализации, театри, университети, пътища. 1 млн. лева дадохме за земетресението”, посочи Борисов.

“С кмета на Шумен открихме площади, градска среда, канализация, казарми, паркове. Над 20 пъти той е бил при мен в кабинета. Цяла брошура е издал с нашите обекти, които сме открили. Поне 10 пъти съм бил там. С кмета на Гоце Делчев сме открили паркове, пътища, над 45 километри пътища по Предела, всички болници и училища са санирани. В Разград сме открили болници, площада, пътищата Разград - Търговище – Русе”, добави той.

“Изискайте запис на Канал 1 от интервю на външния министър Кристиян Винегин в САЩ, в което той твърди, че ще се строи седми блок на АЕЦ Козлодуй. Това означава, че те лъжат хората, че ще строят Белене. Което е добро решение, че няма да строят, но защо лъжат хората. На практика вече единия реактор от Белене трябва да са го прехвърлили в Козлодуй. Каква Белене ще правят. Сега наново ще поръчват реактори ли?”, запита Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Сергей Станишев #ГЕРБ #БСП #ДПС #"Южен поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници