Ще бъда като Обама, а България ще е богата, заяви Бареков

Ще бъда като Обама, а България ще е богата, заяви Бареков
Бареков обясни, че стратегическата му цел, е в дългосрочна перспектива. Снимка: barekov.com
A A+ A++ A

Политическите ми убеждения не са нито леви, нито десни, те са като на Барак Обама, който е един социален президент. Той ляв ли е, десен ли е, центрист? Моите идеи може да са социални, но не са леви. Каква е тази дясна държава, в която хората умират от глад по улиците?, заяви Николай Бареков в интервю за "Стандарт".

"50% от българите са в зоната на бедността, нямат пари за лекар, стотици живеят без ток, без вода. И тук знаете, че не говоря за малцинствата, а за уж нормални, български семейства", коментира Бареков.

Той заяви, че ако "България без цензура" стане партия, това ще е през 2014 г.

"Ще бъде през 2014-а, но до края на годината правим съвет на учредителите на политическото движение. На това събиране ще присъстват представители на движението ни от всички региони, както и експерти, които ще подкрепят нашата кауза и ще пишат социалните и икономическите програми", уточни бившият шеф на ТВ7.

Бареков обясни, че стратегическата му цел, е в дългосрочна перспектива.

"Мога да я нарека и национален идеал. Тя е малко по-прагматична - да бъдем една от богатите европейски държави. И не само в смисъла на парите - богато здравеопазване, богато образование, богати хора по улиците и не на последно място - богата култура. Виждате, че единственото конвертируемо нещо, което е останало в България, това е културата. Дори и спорта загубихме. Време е да върнем българския спорт там, където беше по времето на Нешка Робева и Иван Абаджиев. В оставащото време от тази година ще работим повече по програмата и структурите", каза още политикът.

#Николай Бареков #Бареков #България без цензура #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници