Sony Xperia Z1F е умалена версия на Xperia Z1

Sony Xperia Z1F е умалена версия на Xperia Z1
A A+ A++ A

Sony успя да смали флагмана Xperia Z1 и да побере впечатляващите му технически характеристики в много по-компактна и удобна за употреба форма. Устройството, което беше представено на събитие на NTT DoCoMo, носи името Xperia Z1F и засега ще се предлага само на японския пазар. Като се изключат използваните 4,3" дисплей с резолюция 720р и батерия с капацитет 2300 mAh разликите с Xperia Z1 не са много.

С тегло 140 грама Xperia Z1F успява да предложи 20,1МР камера с G оптика, четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота 2.2GHz, 2GB RAM, 16GB вградена памет, NFC и дори възможност за безжично зареждане каквато липсва в Z1. Устройството ще се предлага от декември в 4 различни цвята - жълт, черен, бял и розов.

Тенденцията за предлагане на мини версии на топ моделите се забелязва при все повече производители през последните месеци. Така компаниите могат да предложат по-компактни устройства за потребителите, които не искат да носят големи телефони. Обикновено тези мини телефони са с много по-скромен хардуери характеристики, но Sony Xperia Z1F прави приятно изключение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите