Nokia N9 е като еднорог, може да бъде твой

Nokia N9 е като еднорог, може да бъде твой
A A+ A++ A

Февруари започна не само с арктически температури, но и с последното издание на съвместната ни пъзел игра с "М-Тел". С участието си в нея ще имате шанс да спечелите един от най-интересните телефони на миналата година - продукта, който можем да сравним с митичен еднорог и който ни изненада с уникален дизайн както в хардуерно, така и в софтуерно отношение. Това е лишеният от каквито и да било бутони върху предния панел и първи и последен телефон с MeeGo - Nokia N9. Има и интуитивен интерфейс, разчитащ на жестове за управление на функциите.

Това е устройството, което трябва да откриете в новото издание на играта ни с "М-Тел" и ако имате късмет - да го получите в началото на март. Единственото усилие, което трябва да направите, за да си осигурите спечелването на устройството, е да отделите няколко минути, за да откриете скритите в сайта ни части от пъзела и да ги съберете в едно изображение. Шестте части на пъзела са скрити в различни секции на Mobile Bulgaria ("Новини", "Форум", "GSM борса", "Мобилни телефони", Mobile shop и на промостраницата на играта). След като ги съберете чрез кликване върху тях, автоматично ще бъдете записани за участие в томболата, която ще се състои на 1 февруари.

През ноември "М-Тел" ви предизвика да откриете изображението на таблета Asus Eee Pad Transformer, който може да се комбинира с допълнителна клавиатура и така да започне да функционира като лаптоп. В приставката има и батерия, като по този начин времето за автономна работа на джаджата се увеличава почти двойно. Според томболата Юлиан Найденов е този, който ще се сдобие с бързия и стилен таблет.
Честито!

Ако искаш да си подариш уникалния Nokia N9, не пропускай да се включиш в новото издание на играта:
http://www.mobilebulgaria.com/games/puzzle.php



Nokia N9 е може би най-необикновеният телефон, който можете да откриете на българския пазар. Причините за това са много. На първо място, има корпус с минималистичен дизайн, който е изрязан от масивен блок поликарбонатна пластмаса, оцветена в дълбочина - т.е. дори да го одраскате, отдолу няма да се покаже по-светла част. Освен това няма никакви бутони върху предния панел и разчита на иновативен интерфейс, който се управлява естествено и интуитивно само с плъзване на пръст, започващо от края на екрана - настрани, нагоре или надолу. Така с едно плавно движение можете да преминавате между списъка със софтуер, известията за различни събития и мениджъра на отворените приложения.

Платформата, която задвижва N9, е Linux базираната MeeGo, приложения за която можете да изтеглите от Nokia Store. Все пак някои от основните вече са инсталирани в устройството - например Skype, Facebook, Twitter, Accuweather, Joikuspot за споделяне на мобилната връзка чрез Wi-Fi и приложение за разглеждане на Office документи и PDF. Разбира се, получавате и безплатната навигация с гласови указания в целия свят с Nokia Maps, бърз и функционален браузър плюс отлична интеграция с различни доставчици на електронна поща и безпроблемна синхронизация на календара с Exchange. За пръв път в мобилен телефон е добавена поддръжка за стандартите Dolby Headphone и Dolby Digital Plus за незабравимо мултимедийни преживяване.

Смартфонът грабва и със своя 3,9" AMOLED дисплей с резолюция 854 x 480 пиксела, който е покрит с извито стъкло Gorilla, което, както знаем, е устойчиво на надраскване. Nokia е добавила и специален поляризиращ слой, подобряващ сериозно видимостта под директна слънчева светлина. За бързината на работа се грижи процесор TI OMAP3 с работна честота 1GHz, който е допълнен от 1GB RAM, а за съхраняване на данни има 16GB или 64GB вградена памет. Сред хардуерните особености е интегрираният чип за работа с безконтактната технология NFC, която може да ви послужи и за бърза връзка с интересни мобилни аксесоари на Nokia. На разположение е и 8МР камера с широкоъгълна оптика Carl Zeiss, автофокус, LED светкавица и възможност за запис на 720р видео. Има и предна камера за видеоразговори.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници