Британски лорд номинира Путин за Нобел за мир

Британски лорд номинира Путин за Нобел за мир
Путин е предложен за Нобелова награда за мир отново. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Британски лорд, автор на биография на Владимир Путин, е номинирал Владимир Путин за Нобеловата награда за мир, предаде РИА Новости, цитирана от "Стандарт".

„Днес лорд Траскот номинира Владимир Путин за предложение за Нобеловата награда за мир, след като руската мирна инициатива относно сирийския химически арсенал предотврати ескалация на гражданската война", се посочва в прессъобщение на самия лорд.

Според него руският президент е образец за това как трябва да се разрешават международни проблеми, след като е предотвратил разрастването на проблема със Сирия в световен.

Лорд Питър Траскот е член на камарата на лордовете в британския парламент и бивш министър на енергетиката на Великобритания. През 2004 година Траскот издава биографичната книга „Прогресът на Путин".

Това не е първият път, в който Путин е предлаган за Нобелова награда за мир. По-рано през месеца Международната академия за духовно единство и сътрудничество посочи приноса на руския държавен глава в разрешаването на конфликтите в кавказките републики Северна и Южна Осетия.

#Владимир Путин #Нобел #Осетия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници