ГЕРБ - карикатура на опозиция, казва Манолова

ГЕРБ - карикатура на опозиция, казва Манолова
Относно бюлетините в Костинброд, Манолова заяви, че не желае да коментира, тъй като той влиза в прокуратурата и в съда, а самата тя е вносител на сигнала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ вече са карикатура на опозиция, защото е несериозно да обявиш линия на поведение вотове до дупка“, заяви заместник-председателят на Народното събрание, Мая Манолова.

Манолова посочи, че непрекъснатото коментиране на въпроса за кворума в парламента, говори за отношението на депутатите от ГЕРБ към техните основни задължения.

"Те са успели да провалят 4 заседания по теми, които те сами са поискали. Въпросите дали Станишев или Пеевски са на работа са само отклоняване на вниманието", каза зам.-председателят на НС.

Относно бюлетините в Костинброд, Манолова заяви, че не желае да коментира, тъй като той влиза в прокуратурата и в съда, а самата тя е вносител на сигнала.

"Но всички български граждани видяха близо 500 хиляди бюлетини напечатани и подготвени за разнасяне. Не смятам, че в деня на размисъл съм нарушила закона. Друг е въпросът, че има и доста несъвършенства в законодателството по този въпрос. Надпечатването на бюлетини, например, не е престъпление по НК. Но ако ги пуснете в употреба ще нарушите закона. Затова подадох сигнал", коментира Манолова.

По темата с новия Изборен кодекс тя отбеляза, че в проекта е включено преференциалното гласуване, като са заложени и членове, които да не позволяват безконтролно печатане на бюлетини. Предлага се и машинно гласуване, което първоначално ще бъде експериментално.

"Има идея бюлетините да бъдат на кочани и да имат номера. Въпреки това ще се запази тайната на вота", каза Манолова и добави, че прагът на преференциите ще се реши в парламентарната зала.

На въпрос има ли кръг "Моника" в БСП, както е намекнал Георги Първанов, Манолова отговори, че БСП е единствената демократична и истинска партия в България.

"Кой си е позволил да критикува Борисов", попита тя.

"А що се отнася за намека на Първанов, в БСП винаги е имало апетити към лидерския стол и това са нормални процеси", каза Мая Манолова.

#Мая Манолова #ГЕРБ #БСП #правителство #Изборен кодекс #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници