Агенцията за бежанците ще издава по 60 статута на ден

Агенцията за бежанците ще издава по 60 статута на ден
„Идеята на тази организация е да може да помогнем на хората, които стоят с месеци в центровете да поемат своя път", заяви Николай Чирпанлиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната агенция за бежанците ще създаде нова организация, която да позволи издаването на 60 статута за бежанци на ден, заяви председателят на агенцията, Николай Чирпанлиев.

Чирпанлиев направи изявлението на конференция на тема „Ролята на институциите и гражданското общество за гарантиране правата на чужденците, търсещи или получили закрила в Република България - страна-членка на ЕС”, предава „Фокус“.

„До 30 септември, агенцията е издала около 950 статута на бежанци. Надяваме се да направим организация, за да може да съставяме по 30 статуса на ден, а по-късно и по 60 на ден“, посочи Николай Чирпанлиев.

„Идеята на тази организация е да може да помогнем на хората, които стоят с месеци в центровете да поемат своя път. В три от центровете за бежанци битовото ниво е много добро, но, за съжаление, в другите не е така“, коментира той.

„Топлоподаването към днешна дата е осигурено във всички центрове за бежанци. Вчера след разговор с премиера решихме да открием банкова сметка, на която ще очакваме помощ за бежанците. Важно е след това гражданите да знаят конкретно къде отиват средствата им”, заяви председателят на агенцията за бежанците.

#Николай Чирпанлиев #бежанци #Сирия #статут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници