ДАНС проверява жената милионерка на кмета на Хасково

ДАНС проверява жената милионерка на кмета на Хасково
Кметът на Хасково Георги Иванов Снимка: haskovonews.com
A A+ A++ A

Държавната агенция по национална сигурност е изпратила писмо до окръжната прокуратура в Хасково за „вземане на отношение по компетентност“ по случая с милиона на съпругата на кмета Георги Иванов – Даниела Захариева, съобщава Флагман.бг .

Захариева направила няколко сделки с имот, разположен край пътя на изхода на Хасково към село Узунджово. Съпругата на градоначалника купила нивата за 4500 лева, и само месец по-късно я продала за 1 350 000 лева.

Всъщност нивата е била единственият актив на „Българска строителна компания“, собственост на брата на заместник- кмета Минко Ангелов – Делчо.

Захариева купува, а по-късно продава дяловете на самата компания. Купувач е фирма „Европът 2005“, която пък същия ден сключва съдебно споразумение с община Хасково за 2.5 млн. лв., които общината трябва да плати до седмица след подписването на документа.

ДАНС пише до прокурорите, че „може да се направи обосновано предположение, че по всяка вероятност в този случай става дума за пране на пари“. Освен това „съществува възможност кметът на Хасково да е извършил престъпление по служба, като е получил обратно половината от платените на „Европът“ пари“.

Към писмото от ДАНС са приложени документи, които са общодостъпни и се намират в Сметната палата, Агенцията по вписванията, Окръжен съд Хасково и други публични институции.

Що се отнася до самата прокуратура в Хасково, нейното разследване изглежда e зациклило. В момента се извършвала проверка на банковите преводи на „Европът“, за да се види дали наистина има пряка връзка между успешната сделка на кметската съпруга и преводът от 2.5 млн. от общината. Сделките са били сключени в един ден – 9 април 2012 година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници