Ватиканът създаде отбор по крикет за „спортна дипломация“

Ватиканът създаде отбор по крикет за „спортна дипломация“
Ватиканът създаде собствен отбор по крикет, който ще се бори по мирен начин с англиканците, мюсюлманите и хиндуистите. Снимка: www.vatikane.ru
A A+ A++ A

Ватиканът създаде собствен отбор по крикет, който ще се бори по мирен начин с англиканците, мюсюлманите и хиндуистите, съобщи dveri.bg.

Монсеньор Мелчиор Санчес, почетен президент на отбора по крикет на Ватикана, обясни, че той олицетворява съвета на папа Франциск, за когото е известно, че е почитател на футбола, "да се отворим към периферията на света".

„Крикетът, който е много популярен спорт в Индия и Пакистан, може да бъде нов начин за диалог с други религии“, заяви Санчес. "Не съм вярвал, че крикетът е толкова популярен в Рим", заяви от своя страна кардинал Джанфранко Раваси, смятан за министър на културата на Ватикана.

Индийският свещеник Теодор Маскаренхас, президент на новия клуб, който ще носи цветовете на Светия престол, бяло и златисто, се гордее с отбора си.

Инициативата се родила преди една година, благодарение на подкрепата на посланика на Австралия в Светия престол, Джон МакКарти, който набрал между 250 и 300 играчи с възможности да станат част от клуба.

#Франциск #Джанфранко Раваси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници