Контрабанда и сексуслуги за 7 млн. лв. в Бургаския затвор

Контрабанда и сексуслуги за 7 млн. лв. в Бургаския затвор
Почти всички участници по веригата са включени в схема за подкупи, отпуски, награди, смяна на режим и дори сексуслуги.Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

В Бургаския затвор се върти контрабанда и сексуслуги за около 7 млн. лв., показва разследване на "168 часа".

Контрабандата е доходоносен бизнес  като се започне от самите лишени от свобода и се стигне дори и до директора. Почти всички участници по веригата са включени в схема за  подкупи, отпуски, награди, смяна на режим и дори сексуслуги.

Според бившите лейтенанти от групата на Митьо Очите - Новак Купенов и Гроздан Балабанов, схемата е изпечена и много печеливша. Самите те атакуваха преди време бившия вече директор на затвора Деян Костов, обвинявайки го в подкупи и далавери.

"Имаше много интересни неща, които обаче ще разкажа след време. В затвора се вихри бизнес за милиони и това е от години. Има, разбира се, и свестни хора, но те са по-скоро изключение"- коментира Купенов, който от повече от три години е извън затвора.

Според вътрешна информация годишно от нелегална дейност в затвора в морския град се въртят около седем милиона лева. Тук се включват и двете общежития на по-лек режим "Строител" и "Житарово". Общият брой на затворниците варира от 1000 до 1200 души. Мащабите на бизнеса са като на едно средно по големина предприятие в страната.

#Митьо Очите #Бургас #затвор #Деян Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници