Великобритания да каже "не" на източноевропейските имигранти, настоява Камерън

Великобритания да каже "не" на източноевропейските имигранти, настоява Камерън
„Нека направим образователната си система такава, че да произвежда млади хора, които са способни да вършат тази работа”, каза още Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания трябва да каже „не” на източноевропейските работници, като направи младите хора в страната си по-способни и желаещи да се конкурират с имигрантите, заяви британският министър-председател Дейвид Камерън.

Камерън посочи, че около половината от работниците в заводите във Великобритания са от страни от Източна Европа, като Литва и Полша.

Британският премиер определи като „жесток” факта, че цяло поколение млади британци могат да бъдат „загърбени” и да не могат да се възползват от икономическото възстановяване, тъй като им липсват умения да си намерят работа.

„Нека направим образователната си система такава, че да произвежда млади хора, които са способни да вършат тази работа”, каза още Камерън.

Той подчерта, че социално-осигурителната система на страната трябва да дава пари на тези, които работят, а не на безработните.

По официални данни между април и юни 2013 г. във Великобритания са работели 683 хил. души от Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения.

Очаква се броят на източноевропейците да нарасне след отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци през януари 2014 г.

#Великобритания #Дейвид Камерън #Източна Европа #България #Румъния #имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници