Лагерът за бежанци в Харманли пренаселен, назрява бунт

Лагерът за бежанци в Харманли пренаселен, назрява бунт
Официалната версия е, че сирийците режат платнища и въжета, за да правят люлки за децата си. Снимка: "Марица"
A A+ A++ A

Изключителтно усложнена е ситуацията с лагера за бежанци в Харманли. Част от сирийците се бунтуват, разрушени са и няколко от палатките в засега необитаемата част от бежанския лагер, съобщава „Марица“.

Изпълняващият длъжността областен управител на Хасково Кадир Исов прекара целия ден в понеделник в лагера и потвърди, че ситуацията е много сложна.

Бежанският лагер е претъпкан, има над 650 настанени. Бройката е достигнала до над 730, но е намаляла след като много семейства са настанени в квартири под наем. Всички фургони в лагера са пълни.

Новопостъпилите се настаняват в бившата столова. За да се изведат от лагера е необходима молба и декларация, че кандидатите са в състояние да си плащат наема. Сирийската общност гарантирала за определени семейства.

Част от палатките в лагера в Харманли са разрушени. Според някои става въпрос за бунт. Официалната версия е, че сирийците режат платнища и въжета, за да правят люлки за децата си.

Според временния областен управител на Хасково е необходимо Агенцията за бежанците да прати допълнително служители, които да работят в лагера в Харманли.

#Харманли #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници