Рашидов: Улицата стана парламент заради ACTA

Рашидов: Улицата стана парламент заради ACTA
Не искам да вземам отношение по ACTA, защото Министерството на културата не е вносител на този документ, заяви Вежди Рашидов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската улица започна да се превръща в парламент покрай дебатите и споровете за споразумението ACTA, заяви министърът на културата Вежди Рашидов.

„Улицата започна да става един парламент. Българският парламент затова е парламент - да има спокойно обществен дебат, а не да се надвикваме", културният министър в събота по Дарик радио.

„При нас становището е ясно. Направени са поправки в Закона за авторските права. Много важно е стриктно да прилагаме Европейския закон за авторското право, не сме измислили топлата вода и този закон трябва да бъде съблюдаван", каза още той.

„България има добри закони. Не искам да вземам отношение по ACTA, защото Министерството на културата не е вносител на този документ", посочи Рашидов.

„Няма правителство, което да вземе сега да намачка, да убива българския народ. Ние сме парламентарна република и парламентът ще изясни и уточни този случай. Не виждам смисъл от много викане", добави министърът.

Рашидов заяви, че сме хора и може да се сбърка, но хубаво е, когато се осъзнае, че нещо се е сбъркало, това да се поправи, но това поправяне става в парламента.

#Вежди Рашидов #министър на културата #ACTA #Парламент #Европейския закон за авторското право #Министерството на културата #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино