Сериозен спад на загиналите по пътищата

Сериозен спад на загиналите по пътищата
„Общо установените нарушения за тази година са 891 010, което е 25% повече от миналата година. Брой на нарушения за алкохол – 11 334”, добави още комисар Антонов. Снимка:radiovelikotarnovo.com
A A+ A++ A

От 2008 – 2009 година има сериозен спад в броя на загиналите по пътищата, които за миналата година са 601, което е на нивото от 1963 година, заяви началникът на отдел „Пътна полиция“ към МВР, комисар Антон Антонов

„За миналата година, загиналите са 81,5 на 1 млн. души. Целта ни е да ги намалим до 53 на 1 млн., т.е. до 388 загинали, до 2020 г.“, посочи комисар Антонов, предава "Фокус".

Началникът на „Пътна полиция“ отбеляза, че от началото на годината, до 31 септември, са регистрирани 5287 тежки ПТП, при които са загинали 430 души, а ранените са повече от 5 хиляди.

„Близо 50% от загиналите в катастрофи са по причина скорост. Хората не спазват ограниченията, карат бързо. Другата причина е - изпреварване, навлизане в лентите за насрещно движение, където са 20% от загиналите“, каза комисар Антонов.

Той представи участъците с концентрация на ПТП за 2012 г., които могат да се видят и от граждани.

„Общо установените нарушения за тази година са 891 010, което е 25% повече от миналата година. Брой на нарушения за алкохол – 11 334”, добави още комисар Антонов.

„Таблетите, които представихме през месец май, са част от системата за управление на нарядите, отчет на работния ден. Включват се 3 вида дейности – проверка на МПС, проверка на граждани и други дейности – регулиране на кръстовище и други. От миналата седмица работи тестово в областната дирекция в Плевен. От вторник системата функционира и в Пловдив”, коментира комисар Антон Антонов.

Той представи и проведените кампании като „Абитуриенти”, „Скорост и безопасност”, „Коланите спасяват! Запази детето си!”, „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”, „Алкохолът е лош шофьор!”, „Светлина”, „Пресичай на сигурно” и други.

#катастрофи #загинали #комисар Антон Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници