Министър Георгиева ще участва в международния форум "Спорт и мир" в Монако

Министър Георгиева ще участва в международния форум "Спорт и мир" в Монако
Марияна Георгиева е получила специална покана от принц Албер II. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева ще вземе участие в международния форум "Спорт и мир" в Княжество Монако.

Тя е получила специална покана от принц Албер II да вземе участие в седмото издание на форума, който ще се проведе от 5 до 8 ноември в града–държава. Поканени са още държавни глави и министри, членове на международни федерации и национални олимпийски комитети, представители на неправителствени организации.

"За мен е чест и отговорност, че получих покана за участие в такъв престижен международен форум, какъвто е "Спорт и мир". Традиционно там ще бъдат обменени идеи за приноса на спорта в мирния процес и в миротворческите проекти на планетата. Ще се обсъжда натрупаният през годините световен опит от реализиране на мирни инициативи чрез спорт. Ще покажем, че спортът има обединяваща сила при осъществяване на програми за решаване на конфликти, за борба с изолацията, за насърчаване на доброволческото движение и миротворческите процеси. Спортът е средство за постигане на толерантност, взаимно уважение и помирение на обществата в световен мащаб", заяви преди заминаването си министър Георгиева.

#Марияна Георгиева #Монако

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници