Акция против ксенофобията в България набира скорост

Акция против ксенофобията в България набира скорост
Акцията "Свещ за човечност" набира все по-голяма популярност. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Нова акция против надигащата се в България ксенофобия набира скорост. "Свещ за човечност" е организирана от около 30-ина журналисти, блогъри и приятели, съобщи Нова телевизия.

Те приканват хората да дойдат на площад „Света Неделя” в София и да запалят свещ в името на човечността и желанието да се помогне на хората, изпаднали в нужда. Ако не на площада, то дори и запалената свещ, поставена на прозореца, е знак на съпричастност. Всеки, който иска да се включи в акцията, може да снима запалената свещ и да я публикува в страницата на "Свещ за човечност" във Фейсбук.

„Някакви хора се постараха тези дни да запалят огъня на омразата в България. Те няма да успеят. Да им покажем, че има друг, по-силен огън - този на човечността и на желанието да помагаш, не да нараняваш. Ако вярвате, че добротата е по-важна от омразата, запалете свещ тази вечер на прозореца си или на площада пред църквата "Св. Неделя" в 20:30. Това е една акция против надигащата се ксенофобия в България”, се пише в групата, която набира все по-голяма подкрепа.

Причината да изберат площад "Света Неделя", е че от там се виждат Синагогата, Джамията, както и един от най-значимите християнски храмове в страната - църквата "Св. Неделя".

#София #България #Света Неделя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници