Канадското правителство е попречило на Lenovo да наддава за BlackBerry

Канадското правителство е попречило на Lenovo да наддава за BlackBerry
A A+ A++ A

Източните корени на Lenovo са се оказали пречка за придобиването на BlackBerry, става явно от публикация на канадското издание The Globe and Mail. Причините са подобни на тези, които създават проблеми на Huawei в Щатите и са свързани с опасения за националната сигурност - канадското правителство се е намесило в сделката и ясно е посочило, че всяка оферта от китайската компания ще бъде отхвърлена, заради сигурността на страната.

Това предварително е обрекло на провал всички опити на Lenovo да се сдобие с изпадналия в дълбока криза производител на смартфони. Въпреки проблемите на BlackBerry, телефони на компанията продължават да се използват в много правителствени агенции в цял свят, а сървърите на компанията обработват милиони съобщения всеки ден, така че опасенията за сигурността им определено не са изненадващи.

http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/international-business/asian-pacific-business/lenovo-considered-a-bid-for-blackberry-but-ottawa-wouldnt-accept-chinese-takeover/article15256976/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници