Ердоган разделя университетските общежития по полове

Ердоган разделя университетските общежития по полове
Според Ердоган, воденият от него кабинет вече успешно е извършил три четвърти от разделението в общежитията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турският министър-председател, Реджеп Ердоган, защити решението на правителството младежите и девойките в студентските общежития на държавните университети да живеят в отделни сгради.

Според Ердоган, воденият от него кабинет вече успешно е извършил три четвърти от разделението в общежитията, предава БГНЕС.

На места е имало проблеми поради недостига на жилищния фонд за студентите според новите условия, наложени от кабинета на ислямистката Партия на справедливостта и развитието, посочи Ердоган.

"Въобще не е ясно какво точно се случва на тези места. Там всички са смесени, може да се случи всичко. Като консервативно демократично правителство ние трябваше да се намесим. Получаваме информация за тези места от силите за сигурност, от полицията, така че се намесваме", каза турският премиер.

Отношението на Ердоган по въпроса стана известно за първи път на 4 ноември, след като в. "Заман" публикува казаното от премиера на закрито партийно заседание преди ден.

Преди време директорът по образованието на провинция Трабзон предизвика буря от обществено недоволство с изказването си, че не е редно студентите от различни полове да използват едни и същи стълбища в учебните заведения.

Междувременно в. "Айдънлък" публикува информация, че от 21 октомври столовата в университет в Ъспарта има различно работно време за младежи и девойки.

#Реджеп Ердоган #Турция #общежития

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници