Три години и половина затвор за съдия Атанас Вълков

Три години и половина затвор за съдия Атанас Вълков
Съдия от Бургас получи тригодишна ефективна присъда от СГС. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

3-годишна ефективна присъда получи бившият председател на Администравния съд в Бургас, Атанас Вълков. Присъдата беше произнесена от Софийския градски съд.

Делото бе за длъжностно престъпление, пране на пари и документни престъпления. На Вълков първоначално бяха определени 2 години и 9 месеца затвор, но съдът реши, че той е опозорил съдебната власт с действията си и поради тази причина му завиши присъдата с още 9 месеца. Ексмагистратът беше оневинен по третото обвинение срещу него - за пране на пари.

Съдия Вълков беше арестуван през 2011 г., като от прокуратурата съобщиха тогава, че е опитал да продаде парцел от 12 дка край Несебър за 2,2 млн. евро чрез фалшиви документи, съставяни от него, а някои състарявал изкуствено като поливал със зелен чай.

От името на вуйчо си Димо Ненков, съдия Вълков поискал от несебърския районен съд му възстанови имота. За тази цел той изготвил и фалшиви протоколи за собственост от средата на миналия век, от които да е видно, че земята е на дядо му Иван Габровски.

Съдът възстановил имота на наследниците, което позволило на Вълков да представи и предварителен договор, според който пък наследниците са продали дяловете си на майка му Руска Вълкова.

Така Вълков стига до продажба на имота, като сключва предварителен договор за продажбата му за 2,2, млн. евро, но купувачите се оказват агенти под прикритие и съдията бе арестуван.

#Бургас #Атанас Вълков #Вълков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници