Toshiba Encore идва през декември за 599 лв.

Toshiba Encore идва през декември за 599 лв.
A A+ A++ A

Представеният през септември по време на изложението IFA таблет Toshiba Encore ще достигне до българските магазини към средата на декември. Таблетът е от новото поколение устройства с Windows 8.1, които предлагат дисплей с диагонал 8" и резолюция 1280 x 800 пиксела. Екранът е с високи ъгли на видимост и в това се уверихме лично при презентацията на устройството в България.

Джаджата е представена като разработена в тясно сътрудничество с Microsoft и залага на новите четириядрени процесори Atom Z3740 от серията Bay Trail-Т с честота до 1,86GHz. Оперативната памет е 2GB, а за файлове има 32GB памет, от които са достъпни около 16GB. Допълнителна памет може да се добави чрез microSD слот. По-особеното в софтуерно отношение е включването на пълната версия на Microsoft Office Home and Student 2013, който иначе струва около 139 евро.

Таблетът е с тегло 480 грама и има две камери с резолюция 2МР и 8МР. Добавени са още стереоговорители с технология на Dolby, две микрофона за подобряване на звука и micro HDMI порт. Сред сензорите откриваме акселерометър, компас, жироскоп, GPS и сензор за околна осветеност. Батерията стига за около 7 часа работа. Пазарната премиера в България се очаква през първата половина на декември на цена около 599 лева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници