Бареков: Партиите струват на хазната 55 млн. лева годишно

Бареков: Партиите струват на хазната 55 млн. лева годишно
Според Бареков БСП са излъгали пенсионерите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

55,5 милиона лева годишно струват на държавната хазна българските партии. Огромният разход бе легализиран от правителството на ГЕРБ, което промени правилата за финансирането им през 2011 година. Това каза пред TV7 във вторник лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Той сравни субсидията с тази на Министерството на физическото възпитание и спорта, което разполага само с 39 милиона лева. По същото време минималната работна заплата е мръднала с „внушителните“ 30 лв. - от 240 лв. на 270 лв. Любопитна подробност е, че ударното пълнене на партийните каси стана в края на мандата на Борисов. „Излиза, че най-големият бизнес в България е да имаш партия“, коментира Бареков.

Лидерът на „България без цензура“ цитира и други цифри. Така например с 30 милиона лева правителството на Орешарски, което претендира да е социално, би дало на всяка майка, родила второ дете, по 350 лева. „100 млн. лева на година струват безплатните лекарства за децата до 7-годишна възраст, ако БСП, ГЕРБ и ДПС се откажат от партийните си субсидии“, добави още той.

Според Бареков БСП излъга българските пенсионери. Те ще изкарат същата зима както миналата година, защото цените на тока са едни и същи, а пенсиите на хората не мръднаха. „Неслучайно хората издигнаха лозунга БСП=ДПС=ГЕРБ=мафия“, каза той.

#Николай Бареков #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници