Хиляди студенти протестираха в Киев

Хиляди студенти протестираха в Киев
Студентите настояват президента Виктор Янукович да промени решението си и да подпише споразумението с ЕС на срещата на върха на Източното партньорство във Вилнюс в петък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 3 000 украински студенти протестираха в центъра на Киев във вторник вечерта срещу неочакваното решение на правителството да замрази интеграцията на Украйна с ЕС и да се ориентира към Москва, предаде Асошиейтед прес.

Миналата седмица Украйна спря подготовката за подписване на споразумение за асоцииране с ЕС, след като Русия наложи търговски ограничения.

Студентите настояват президента Виктор Янукович да промени решението си и да подпише споразумението с ЕС на срещата на върха на Източното партньорство във Вилнюс в петък.

Междувременно премиерът Микола Азаров призова за тристранни преговори между Русия, Украйна и ЕС и заяви, че въпросът за европейската интеграция на Украйна може да се повдигне отново на среща на върха напролет. Той призна, че в момента Киев се съсредоточава върху възстановяването на отношенията си с Русия.

#студенти #протест #Вилнюс #Микола Азаров #Виктор Янукович #Москва #Украйна #Киев #ЕС #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници