Olympus OM-D обръща поглед към класическия стил

Olympus OM-D обръща поглед към класическия стил
A A+ A++ A

След като преди няколко години Olympus върна за нов живот в цифровата ера познатата от лентовата епоха марка PEN, компанията направи това и с друга от своите култови серии - ОМ. Новата линия носи името OM-D, а първият неин представител е моделът E-M5. Устройството е с дизайн, включващ много препратки към славните си предшественици и следващ актуалните тенденции за завръщане към ретро изгледа. Както и преди, фотоапаратът застава по-високо по отношение на възможности и цена в сравнение с моделите PEN и е насочен към професионалните фотографи, а не към начинаещите потребители. E-M5 е с малко по-големи размери от тези на PEN E-P3 и включва някои от възможностите на топмодела E-5, като например корпус от магнезиева сплав със защита срещу прах и водни пръски. Защитена е и светкавицата FL-LM2, която се предлага с фотоапарата.

Устройството разчита на системата "микро 4/3" и включва нов 16МР Live MOS сензор (12.3МР в E-P3 и E-5) с максимално ISO 25 600, процесор TruePic VI и 5-посочна система за стабилизация на изображението (за пръв път в света), която компенсира 5 различни типа движение (хоризонтално, вертикално, въртеливо и др.) и работи при заснемането на снимки и видео. E-M5 включва и електронен визьор с резолюция 1.44МР, който е поставен в пирамидалната част над обектива, където в SLR моделите обикновено се намира пентапризмата.

Откриваме и системата за бързо фокусиране, която дебютира в линията PEN, но компанията твърди, че сега тя е още по-бърза и на практика е най-бързата в света. Подобрение има и в скоростта на продължителен автофокус и проследяване на обектите и E-M5 може да снима със скорост до 4,2 fps при постоянно фокусиране (9 fps с изключен фокус). Другите характеристики включват подвижен 3" OLED сензорен дисплей с резолюция 610К пиксела, 10 арт филтри, филмови ефекти, запис на 1080i60 видео и дори опция за разглеждане в реално време върху електронния визьор на ефектите и настройките на експозицията.

Продажбите на Olympus OM-D E-M5 започват през април. Препоръчителната цена в Англия за кит с обектив M.Zuiko Digital ED 12-50mm 1:3.5-6.3 е 1150 паунда (1380 евро).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници