Ветото на президента за Закона за чужденците остава

Ветото на президента за Закона за чужденците остава
„Приетите текстове не предвиждат работещ механизъм срещу злоупотреби с правото на постоянно пребиваване на чужденци“, казва Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите не успяха да отвърлят ветото на президента върху Закона за чужденците в България.

При повторното гласуване на проекта, след като той бе върнат от държания глава Плевнелиев, участваха 205 народни представители, от които 114 бяха „за“, а 91 – „против“, като за преодоляване на ветото бяха необходими 121 гласа.

В мотивите на президента за ново обсъждане се посочва, че той подкрепя създаването на възможности за привличане на чуждестранни инвестиции, но при законодателно предвидени гаранции срещу заобикаляне на закона, предава „Фокус“.

„Приетите текстове не предвиждат работещ механизъм срещу злоупотреби с правото на постоянно пребиваване на чужденци и възможността за придобиване на българско гражданство по облекчен ред“, се казва в президентската позиция.

„Не се създават условия за насърчаване на реални инвестиции в икономиката, за устойчив положителен ръст и за откриване на работни места“, казва още държавният глава в мотивите за връщане на закона за ново обсъждане.

#Закон за чужденците #Росен Плевнелиев #вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници