Затворени пътища, бедствено положение и източване на язовири

Затворени пътища, бедствено положение и източване на язовири
Спряно е движението на всички ППС по републиканската пътна мрежа в областите Русе, Разград, Силистра и Шумен с изключение на АМ „Хемус“ – Шумен–Варна и Шумен–Карнобат–Ришки проход поради снегонавявания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обстановката в България продължава да бъде усложнена - спряно е движението по пътищата в областите Русе, Разград, Силистра, бедствено положение е обявено в областите Хасково, Кърджали и община Костинброд.

Спряно е движението на всички ППС по републиканската пътна мрежа в областите Русе, Разград, Силистра и Шумен с изключение на АМ „Хемус“ - Шумен–Варна и Шумен-Карнобат-Ришки проход поради снегонавявания; със заповед на областния управител е обявено бедствено положение за областта, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Продължават спасителните и възстановителните работи в област Хасково. Домът за временно настаняване на чужденци в гр. Любимец е без питейна вода.

Осигурена е бутилирана минерална вода. Дигата на р. Марица при с. Капитан Андреево, община Свиленград, е скъсана, водата се връща обратно към с. Генералово, населението е оповестено за предстояща опасност, засега няма бедстващи хора в селото.

Продължават спасителните работи в Свиленград. Без електрозахранване са 11 населени места в областта.

Въведено е бедствено положение на територията на области Хасково, Кърджали и община Костинброд, област София.

Нормализира се ситуацията в язовирите от каскада „Арда“. Процентът на запълване на язовирите е както следва: яз. „Кърджали“ – 76,7%, яз. „Студен кладенец“ – 97,7%, яз. „Ивайловград“ – 118,9%. Намалели са обемите на „Студен кладенец“ и язовир „Ивайловград“, като контролирано се изпуска вода през преливниците и чрез ВЕЦ.

Продължават да преливат 4 язовира - яз. „Боровица“, Камчия, яз. „Ясна поляна“, яз. „Йовковци“. Продължава контролирано да се освобождава обем чрез отваряне на основния изпускател в четири язовира – „Тракиец“, „Ахелой“, „Г. Трайков“ и „Йовковци“.

След като нивото на Марица при Свиленград беше опасно високо, вчера до обяд бе регистрирано задържане и към 23 часа бележи спад с 20 см от обедните нива.

При запазване на тенденцията се очаква до обед днес да се достигнат нормалните нива за сезона. При Харманли нивото на реката бележи лек спад.

#затворени пътища #Русе #Разград #Силистра #Хасково #Кърджали #Костинброд #язовири

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници