Обединение роптае срещу изхарчени 2 млн. лева за охрана на протестите

Обединение роптае срещу изхарчени 2 млн. лева за охрана на протестите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българско национално обединение се обяви срещу немотивираното и необосновано харчене на пари за охрана на протестите.

“Съвсем популистки управляващите декларираха, че са похарчили близо 2 милиона лева, за да вардят протестите срещу властта от старта им на 14 юни досега”, се казва в позиция на обединението.

Такъв беше отчетът на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на парламентарния контрол в петък. Точната сума е 1 834 243 лева.

“Някой от депутатите зададе ли си въпроса обаче колко семейства за колко дълго време биха се издържали с тези пари? Простичко е – сумата за извънреден труд на полицаите, командировъчните им, използваното гориво, светлоотразителни жилетки и друго оборудване възлиза на над 6 400 минимални работни заплати. Кому е нужно такова разхищение?”, питат членовете на организацията.

Членовете на Българско национално обединение уверяват, че са хора, които активно са участвали и участват в протестите.

“Заявяваме, че всеки един от нас не отива на площадите, за да се бие с полицаите, че да е необходимо допълнително оборудване и допълнително командировани служители на реда. Ценим техния труд, но освен в случаите, в които провокациите бяха направени от действията на самите политици, други подобни, в които протестиращи търсят умишлено конфронтация, водеща до сблъсъци – няма. Дори напротив – хората на улиците, пред Народното събрание и пред Министерския съвет многократно демонстрираха доброто си отношение към служителите на реда”, се казва в позицията.

#Цветлин Йовчев #протест #Министерския съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници