Ъпдейт през 2015 допълнително ще обедини Xbox One, Windows и Windows Phone

Ъпдейт през 2015 допълнително ще обедини Xbox One, Windows и Windows Phone
A A+ A++ A

През пролетта на 2015 година Microsoft се кани да пусне важен ъпдейт за основните си платформи, който допълнително ще ги сближи. Информацията идва от ZDNet и твърди, че обновяването носи кодовото име Threshold - планетата, около която се развива действието в първото издание на играта Halo. Името е било потвърдено във вътрешната поща от изпълнителния вицепрезидент Тери Майърсън. Под него се крият ъпдейти на Xbox One, Windows и Windows Phone, които ще сближат платформите, като те ще използват повече споделени компоненти.

Трите платформи вече разчитат на много общи части, включително и ядрото Windows NT, но компанията се кани да добави нова степен на сходство между тях. Според ZDNet става дума за поддръжка на един набор от "активности с висока стойност". Те включват "изразяване/документи" (предполага се, че става дума за Office), "вземане на решения/изпълняване на задачи" (вероятно Bing), "ИТ управление" и "сериозно забавление". ZDNet посочва, че тези активности са били споменати и от Стив Балмър при обявяването на стратегията One Microsoft.

Преди Threshold обаче Microsoft ще пусне допълнителни ъпдейти - Windows 8.1 (или Windows 8.1 Update 1) ще излезе по същото време като Windows Phone "Blue" (Windows Phone 8.1), което би трябвало да се случи през пролетта или първата половина на следващата година.

http://www.zdnet.com/microsoft-codename-threshold-the-next-major-windows-wave-takes-shape-7000023832/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници