Протестиращите в Тайланд нахлуха в правителствения комплекс

Протестиращите в Тайланд нахлуха в правителствения комплекс
Демонстрантите против правителството нахлуха в комплекса и обявиха победа. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращите в Тайланд, които искат оставката на министър-председателката Инглук Шинаватра, навлязоха на територията на правителствения комплекс и в управлението на полицията без съпротива и обявиха победа, съобщиха световните агенции.

Комплексът, в който е разположена правителствената сграда, беше отворен по лично разпореждане на премиерката с цел да се избегне кръвопролитие, а полицията премахна загражденията си от бетонни блокове и бодлива тел.

Стотиците демонстранти дори вкараха камион в комплекса, където цари празнична атмосфера, след като полицията напусна района, за да се избегнат нови сблъсъци след последните два силно напрегнати дни, когато полицията използва сълзотворни гранати, водни оръдия и гумени куршуми срещу демонстрантите при предишните им опити да влязат в комплекса.

При вчерашния щурм на комплекса пострадаха 119 души. Двама бяха ранени от огнестрелни оръжия, но според полицията изстрелите са били дело на провокатори. Опозиционните демонстранти навлязоха безпрепятствено и на територията на столичното управление на полицията, което се опитваха още вчера да превземат с щурм.

Министър-председателката Инглук Шинаватра продължава обаче да изпълнява задълженията си и засега няма признаци, че се готви да подаде оставка, пише БТА.

#Тайланд #протести #Инглук Шинаватра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници