Тайни на Гълъбин Боевски лъснаха в книга

Тайни на Гълъбин Боевски лъснаха в книга
A A+ A++ A

Неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в новата книга „Белият затворник“. Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от автора Огнян Георгиев и са публикувани от ИК „Труд“, съобщава „Спортал.бг“.

В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни е получил митичния документ „експулсао“. С него спортистът изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора далеч преди изтичане на неговата присъда. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище „Олимпийски надежди“, откъдето са тръгнали всички босове на подземния свят.

През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети три медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. В разказа е проследено как Иван Абаджиев е изстисквал като лимони националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти.

#Гълъбин Боевски #Гълъбин #Боевски #Иван Абаджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници