Двама студенти остават заключени в ЮЗУ

Двама студенти остават заключени в ЮЗУ
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Двама студенти остават заключени в окупираната зала на Югозападния университет в Благоевград. Те могат да напуснат сградата, но след това няма да бъдат допуснати вътре – по заповед на ректора, която важи до 13 януари, заяви един от Ранобудните студенти от Софийския университет Ивайло Динев пред Би Ти Ви.

Динев бе част от групата, която пристигна в понеделник от столицата в Благоевград в подкрепа на протестиращите и блокирани в ЮЗУ техни колеги.

На страницата си във Фейсбук Ранобудните студенти пишат:"Чухме по телефона: Полиция влезе в университета. Само ние сме вътре." Веднага тръгнахме две коли от ранобудни студенти от София за Благоевград. Повече от три часа университетска и частна охрана не ни допуснаха до студентите вътре. Студентите вътре не бяха допуснати до нас. Охраната им каза: "Влизайте в стаята, защото ще има проблеми." Звъняхме на ректора, той не вдигна. След уговорки успяхме да изпратим храна до студентите чрез сота. Колегите вътре държат окупацията. Няма да си тръгват."

В понеделник ректора на ЮЗУ издал заповед за ограничаване достъпа на студенти, преподаватели и административен персонал на територията на Югозападен университет "Неофит Рилски" за периода от 23.12. 2013г. до 12.01.2014 г.

Ранобудните питат:"Питаме: защо тогава през деня са били допускани служители и студенти, с изключение на студентите, свързани с окупацията на зала 501? Защо тази безпрецедентна заповед се издава за период, в който университетът всъщност е във ваканция?"

#Благоевград #ранобудните студенти #ЮЗУ #Ивайло Динев #Динев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници