Саакашвили и 35 чужденци със забрана да влизат в Украйна

Саакашвили и 35 чужденци със забрана да влизат в Украйна
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили е обявен за "персона нон грата" в Украйна заради обвинения в дестабилизация на ситуацията в Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и 35 други граждани на Грузия, САЩ и Германия, бяха обявени за „персона нон грата“ в Украйна, след обвинения за дестабилизиране на ситуацията в страната, съобщи депутатът Олег Царев от управляващата „Партия на Регионите“.

Царев посочи, че министерството на външните работи и украинските специални служби (SBU) са удовлетворили неговата молба да се забрани влизането в Украйна на 36 души, за които "има подозрения, че съветват украинската опозиция как да дестабилизира ситуацията в страната".

Говорителят на украинското външно министерство Васил Зварич заяви, че е запознат с молбата Царев и че решението е взето от украинските спецслужби.

"Нямам информация за решението на SBU. Не съм виждал списъка на нежеланите лица", отбеляза Зварич пред АФП.

"Все по-честите посещения на чуждестранни специалисти при протестиращите будят безпокойство и се превръщат в заплаха за националната сигурност", подчерта Олег Царев, предава БГНЕС.

#Украйна между ЕС и Русия #МИхаил Саакашвили #"Партия на регионите" #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници