Отиде си създателят на Лаута

Отиде си създателят на Лаута
Архитект Здравко Василков направи много за Пловдив и „Локомотив“. Снимка: „Марица“
A A+ A++ A

На 88-годишна възраст си отиде една от знаковите фигури в историята на Пловдив за миналия век. Архитект Здравко Василков не дочака новата 2014 г. само за един ден, съобщава „Марица“.

Името на Василков ще се запомни с най-големите инфраструктурни проекти, превърнали Пловдив в модерен град през 70-те години. Той е главен архитект на града от 1970 до 1980 г. По негово време са построени редица сгради, които дават облика на града, включително и Старият град.

Архитект Здравко Василков ще бъде запомнен и като един от емблематичните ръководители и фенове на „Локомотив“. Той е автор на проекта за спортния комплекс в Лаута, който в началото на 70-те години се е предвиждал да бъде като един от най-модерните в страната и Европа.

През 2011 година Здравко Василков присъстваше на Черно-бялата Коледа и изправи на крака препълнената Концертна зала с думите „Локомотивец се родих и такъв ще умра“.

Погребението се състоя на 2 януари от 12.00 часа в Централни гробища. ПФК „Локомотив“  (Пловдив) изказва искрени съболезнования на близките на арх. Здравко Василков.

Поклон пред паметта му!

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници