Сувенири за $ 700 млн. в Сочи

Сувенири за $ 700 млн. в Сочи
A A+ A++ A

Олимпийски сувенири за над 700 милиона долара вече са на пазара, обяви Организационният комитет на игрите, които стартират на 7 февруари в Сочи.

От 2009 година досега фирмите производителки, които притежават лиценз да произвеждат и продават продукти с логото и символиката на Сочи 2014, са пуснали над 5000 различни артикула, пише в. „Труд“.

Месец преди началото на състезанията домакините са подписали 55 договора за изработка на различни групи стоки – дрехи и обувки, спортни пособия, предмети за бита, офиса и детски играчки, сувенири и др.

До момента са продадени 960 хиляди плюшени бели мишки, които са символ на състезанията. Също така вече са пласирани повече от 2 млн. гумени гривни и 3,5 млн. магнита.

С наближаването на състезанията домакините се надяват да скочи и продажбата на спортни стоки с олимпийската емблема. Плановете са да бъдат пласирани поне 75 000 чифта ски писалки за бягане и 300 000 чифта кънки общо за фигурно пързаляне и за кънки. Не е забравен и „Цар Футбол“ – вече се продават 260 000 топки с логото на Сочи 2014.

#Сочи #Олимпиада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино