Две гимнастични ще ни представят на Олимпиадата

Две гимнастични ще ни представят на Олимпиадата

БГНЕС

A A+ A++ A

Треньорът на националния отбор по художествена гиманстика Бранимира Маркова заяви, че имаме две квоти за предстоящата Олимпиада и за нея ще заминат двете ни най-добри гимнастички. Квотите на са поименни. Засега с най-големи шансове да заминат за Франция са Боряна Калейн и Стилияна Николова, но по-младите Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева се представят много силно в последните месеци.

"В индивидуалното се сформира отбор от много силни състезателки. Състезателният период започна, вече имам две участия - Гран при в Марбея и Световната купа в Атина (Световна купа). Създаде се една много добра вътрешна конкуренция, която ги кара да тренират, да работят много мотивирано и да се развиват изключително добре. В Марбея Стилияна Николова спечели многобоя, в Атина Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева заеха първите две места. В Световната купа ще вземат участие Стилияна Николова и Боряна Калейн", коментира Маркова на пресконференция преди Световната купа в София на 12-14 април.

"Ние отново сме изключително развълнувани, че имаме възможността да съберем в София световния елит на художествената гимнастика, тъй като това е олимпийска година и всички наши конкуренти участват на почти всяко възможно състезание. Ще бъде много силна надпревара, от най-добрите гимнастички в индивидуалното няма да видим единствено актуалната световна шампионка Дария Варфоломеев, а от ансамблите няма да дойдат единствено Китай. Всички останали идват с най-добрите си гимнастички, така че очаквайте много интересно състезание", разкри вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.

Преди да ни представят на Световната купа, гимнастичките ще се състезават на межудародния турнир “София къп” в зала “София” от 5 до 7 април. Генералният секретар на Федерацията Росина Атанасова съобщи, че наградният фонд е 20 хил. лв., благодарение на нашия генерален спонсор Palms Music.

"Ансамбълът работи изключително усърдно и мотивирано, така че се надявам да се представят достойно в стартовете преди Олимпийските игри. Очакванията винаги са притискали момичетата, наистина има огромно напрежение в момичетата, мисля, че ще се справят, въпрос на концентрация. Те са много различни с предишните поколения, нямам никакви проблеми с мотивацията. Знаете, че при нас дисциплината е на изключително ниво", каза треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

#Олимпиада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници