България спира участието си в ACTA

България спира участието си в ACTA
България спира участието си в ACTA, докато не стане ясна позицията на останалите страни – членки на Европейския съюз, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България спира участието си в ACTA, докато не стане ясна позицията на останалите страни – членки на Европейския съюз, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Внасям в МС проекторешение за спирането на участието на България в ACTA. Това означава, че страната ни няма да предприема никакви действия като внасяне на споразумението за ратификация, докато не стане ясна позицията на останалите страни – членки на ЕС“, каза Трайков, цитиран от БГНЕС.

Забележима е еволюцията в становището на Трайков по въпроса за ACTA в разстояние на около две-три седмици.

Първата му реакция, когато се разбра в обществото, че и България е подписала споразумението чрез посланика ни в Токио, бе да каже, че ACTA не нарушава човешките права и че подобни норми за преследване на пиратството има и досега в нашето законодателство.

„Ако ме питате за личното ми мнение, аз съм скептичен, че АСТА ще промени нещо, особено пък за България, която винаги е била в предните редици в промяната на законодателството си в тази посока“, заяви наскоро икономическият министър.

Споразумението беше подписано през януари т.г. в Токио от ЕК и 22 страни от ЕС, включително и България. Тогава не го подписаха Кипър, Естония, Германия, Холандия и Словакия.

#Трайчо Трайков #Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #ACTA #позиция #Министерство на икономиката #енергетиката и туризма #МИЕТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници