Ограничения по пътищата заради снега

Ограничения по пътищата заради снега
Заради снеговалежи, е усложнена пътната обстановка в редица области в страната, предимно в Северна България. Снимка: vreli.blogspot.com
A A+ A++ A

Заради снеговалежи, е усложнена пътната обстановка в редица области в страната, предимно в Северна България. ГКПП -Дунав мост остава затворен за движение, по изключение се пропускат само автомобили с румънска регистрация в посока Румъния. Няма образувани опашки от автомобили, защото още от Велико Търново и от Разград ТИР-овете се пренасочват към паркинги, предаде “Фокус”.

Пътната обстановка в Силистренско е усложнена и е препоръчително да не се предприемат пътувания, ако не е крайно наложително. Всичките 39 машини са на пътя и чистят, но валежите са обилни и веднага пак натрупва. Набляга се на първокласните и второкласните пътища.

Въведени са ограничения за движение по петкилометровия участък от Старо село в района на Тутракан. Снежната покривка е над 20 см, но на места има преспи до метър.

В област Русе е въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т. с вериги по пътя I-5 в участъка Русе – Бяла.

В област Видин 15 тежкотоварни автомобила са закъсали през изминалата нощ по пътищата на Видинска област и е трябвало да бъдат изтеглени с машини, каза дежурният в Областно пътно управление Видин.

Автобусите за София и тези по вътрешните линии се движат по разписание. В област Велико Търново продължава да вали сняг. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 10 т. през Прохода на Републиката.

Сняг вали в цялата област Сливен, пътните настилки са заснежени, но се почистват, съобщи дежурният в Областно пътно управление. По–сериозна е обстановката в Котел и Нова Загора, където, заедно със снега, има и силен вятър.

Опасните участъци са обозначени с пътни знаци. Трафикът по магистрала „Тракия”, Подбалканският път София – Казанлък – Сливен – Бургас, както и по пътя София – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Бургас е с нормална интензивност.

#Сливен #Велико Търново #Видин #Русе #мост #проход #Котел #Нова Загора #Бургас #София #Тракия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници